About

Douwe Reitsma

 

Het met de hand doordraaien van de 8 negatieven die je tot je beschikking had, naar de fotograaf om de negatieven te ontwikkelen en weer naar de doka om zelf de afdrukken te maken; wat een mooie tijd was dat. Natuurlijk kunnen we nu met photoshop dezelfde kwaliteit evenaren; zeggen deskundigen. Maar bereiken we ook het gevoel van die harde doorgedrukte zwart wit foto’s op het, in de hoeken gekromde, stroeve zware fotopapier? De doka beleving doet ook wat. Als amateur fotograaf overgestapt op de dia’s en ook die fase weer achter me gelaten. Al met al al 50 jaar amateur straatfotograaf. Niet mijn beroep, maar bij vlagen wel heel erg leuk.

In de serie 'bewaar het verleden' deel ik diabeelden met u uit gebieden waar, in mijn jongere jaren, niet veel met redelijke fotoapparatuur werd gereisd. De dia's hebben het licht van de verdwenen schoonheid vast weten te houden. Zonde om niet te delen met een groter publiek.

Uiteraard zijn alle foto's te koop. De Fuziek boekjes zijn unica. De foto's zijn op het originele oude muziekpapier gedrukt. Hierover kunt u contact met mij opnemen.

 

image